NA ISHTE DIKUR, SHKODRA PËRMES KARTOLINAVE TË KOHËS

Në Shkodër, arti dhe kultura kanë shtëpinë e vet. Shkodra është cilësuar nga përsonalitete si djepi i kulturës shqiptare.

Shkodra është qyteti ku kanë lindur, jetuar, punuar e krijuar më shumë shkrimtarë nga çdo qytet tjetër mesjetar nga Mesjeta deri në mesin e shek XX. Libri i parë i historisë së letërsisë shqipe është Rrethimi i Shkodrës

Shkodra është një qytet unikal në Shqipëri për pozicionin gjeografik: i shtrirë mes tre lumenjve (Kir, Drin, Bunë) dhe Liqenit të vet. Qyteti ndodhet vetëm pak kilometra nga deti Adriatik, e po ashtu, pak orë larg nga zemra e Alpeve Shqiptare, Thethi. Pra ne Shkodër i gjen tana!

Me poshtë ju sjellim disa kartolina të kohës së hershme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TE TJERA

spot_img