HYRJELAJMEKush është Esin (Lekaj) Lekiq, kandidati për deputet në listën e partisë...

Kush është Esin (Lekaj) Lekiq, kandidati për deputet në listën e partisë ‘Bindja Demokratike’ në Shkodër

Emri i kandidatit të parë për këtë qark është djali i këngëtarit të njohur shkodran, Nimet Leka. Ai quhet Esin (Lekaj) Lekiq


Esin (Lekaj) Lekiq,
Lindur ne Vrake, banues ne Shkoder qe ne moshen 11 vjecare. Rrjedh nga nje familje muzikantesh.

Studimet e hershme i ka filluar ne shkollen “ Skenderbeg” ne Rus duke perfunduar ne shkollen e mesme “Hamdi Bushati” i profilizuar ekonomik.

Studimet e larta i vijojne ne Universitetin e Beogradit ne profilin Albanoligji si dhe i profilizuar ne Linguistike ne gjuhen Serbe.Mban titullin Profesor i Gjuhes Shqipe.
Gjate qendrimit ne Serbi ka punuar si direktor ne nje kompani te njohur Austriake ”Wnnet Media Gmbh” si dhe “Iptv Iliria”

Mbas 9 viteve pasohen me kthimin ne Shqiperi ku fillon krijimi e familjes , duke u bekuar me dy femije.

Momentalisht aktivitetet e tij vazhdojn me pjesmarrjen ne Shoqaten e pakicave “ Moraca Rozafa” si dhe me mesimidhenien e gjuhes Serbe ne Shoqaten “Jedinstvo” ne qytetin e Fierit ,duke vazhduar me tej me pjesmarrjen ne aktivitete te minoriteteve te ish-Jugosllavise. Ka vijuar edhe me organizimet e aktiviteteve kulturore multi-etnike . Hyrja ne politike ishte nje ftese nga kryetari I qarkut te Shkodres
Z.Tonin Uldedaj , e cila u mireprite me mjaft vullnet edhe bindje nga Z.Esin Lekiqi , i cili mendon qe kjo eshte nje mundesi per progresin qe te gjithe ne duam , nje mundesi per nje te ardhme Europiane.

TE TJERA

spot_img