Shkodra para 104 vitesh në aparatin e Auguste Leon dhe Jean Bunhes

120

Në vitin 1913, Auguste Leon dhe Jean Bunhes, njëri fotograf e kimist dhe i dyti një profesor i gjeografisë humane në College de France, erdhën në Ballkan për të fotografuar jetën, zakonet dhe njerëzit, zhdukja e të cilëve ishte vetëm “çështje kohe”.

PUBLICITET

 

KultPlus më poshtë ju sjellë sesioni e fotografive që Leon dhe Bunhes kanë realizuar në Shkodër para 104 vitesh./ KultPlus.com

 

Une catholique de la montagne avec un berceau sur le dos, Shköder, Albanie, 21 octobre 1913, (Autochrome, 12 x 9 cm),
Auguste Léon, Département des Hauts-de-Seine, musée Albert-Kahn, Archives de la Planète, A 2 900

 

Un mirdite albanais appartenant au rite catholique, Shköder, Albanie, 21 octobre 1913, (Autochrome, 12 x 9 cm),
Auguste Léon, Département des Hauts-de-Seine, musée Albert-Kahn, Archives de la Planète, A 69 105 X

 

Une catholique et son fils, Shköder, Albanie, 21 octobre 1913, (Autochrome, 12 x 9 cm),
Auguste Léon, Département des Hauts-de-Seine, musée Albert-Kahn, Archives de la Planète, A 2 903

 

Une albanaise catholique de la ville, Shköder, Albanie, 21 octobre 1913, (Autochrome, 12 x 9 cm),
Auguste Léon, Département des Hauts-de-Seine, musée Albert-Kahn, Archives de la Planète, A 2 905

 

Ponts de pierre sur le Kir, minaret d’une mosquée et forteresse de la ville, Shköder, Albanie, 21 octobre 1913, (Autochrome, 9 x 12 cm),
Auguste Léon, Département des Hauts-de-Seine, musée Albert-Kahn, Archives de la Planète, A 2 908

 

PUBLICITET