Festat e fundvitit/ Zbrazen tregjet, shqiptarëtskanë lekë, blejnë më pak këtë vit

Edhe pak ditë kanë mbetur nga viti 2020 dhe familjet shqiptare, kush më shumë e kush më pak,

po bëjnë përgatitjet e fundit për të festuar natën e ndërrimit të viteve. Por, pandemia Covid duket se ka ndryshuar rrënjësisht çdo gjë,

përfshirë edhe atmosferën e festave, pasi tregjet nuk janë aq të populluara si në vitet paraardhëse. Tregtarët shprehen se ka patur një rënie të fuqisë blerëse që nga fruta-perimet, apo gjeli i detit.

Nga ana tjetër duhet përmendur edhe fakti se situata financiare e shumë familjeve shqiptare është vështirësuar si pasojë e pandemisë, çka bën që qytetarët të mendohen dy herë për blerje.

TE TJERA

spot_img