Selca, një destinacion që nuk duhet humbur

438

Me ujëvarën dhe kanionet fantastike, fshati Selcë në Kelmend ofron për vizitorët bukuri të rralla natyrore. Në vijim të promovimit të destinacioneve turistike shqiptare, Kryeministri Edi Rama ndau sot foto nga mrekullitë natyrore që ofron Selca.

 

Veriu i Shqipërisë është i mbushur me mrekulli të shumta që tërheqin vëmendjen e turistëve vendas dhe të huaj. Një prej tyre është fshati Selcë që shtrihet në lartësinë 353-1100 m mbi nivelin e detit, rreth 8 km në veri të qendrës së komunës Kelmend. Selca është fshati i bukurive të fshehura, jo vetëm natyrore.

Në Selcë gjendet kanioni më i madh i Kelmendit, ujvara më e bukur, shumë shpella për t’u eksploruar, shtigje malore interesante, peizazhe shumë të bukura për t’u fotografuar, vende historike, shtëpi me arkitekturë të veçantë, punime artizanale të veçanta të lëkurës, drurit, gurit etj.