HYRJELAJMEHISTORI1939/ Kurs për gjuhën shqipe në Paris, për gjuhëtarët por dhe për...

1939/ Kurs për gjuhën shqipe në Paris, për gjuhëtarët por dhe për turistët

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 21 Dhjetor 2019

 

“Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të premten e 31 marsit 1939, në faqen n°4, një shkrim në lidhje hapjen e një kursi të gjuhës shqipe në Paris, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :
Shoqëria për përhapjen e gjuhëve të huaja në Francë

 

“Shoqata për përhapjen e gjuhëve të huaja në Francë njofton hapjen e një kursi në gjuhën shqipe, i cili na duket interesant ta lajmërojmë jo vetëm për gjuhëtarët, por edhe për turistët që duan të shkojnë me pushime gjatë brigjeve të Adriatikut dhe kështu mund të përfitojnë nga njohja, madje edhe minimale e kësaj gjuhe, për të shkëmbyer me popullatën shqiptare.

 

Regjistrimi bëhet në sekretariatin e Shoqërisë, Hôtel des Sociétés savantes, 28 rue Serpente, Paris.”

TE TJERA

spot_img