Thethi – Vendi i Kreshnikëve

643

Fshati Theth i vendosur mes “Bjeshkëve të nemuna”, pasuritë natyrore i ka me shumicë. I izoluar mes një madhështie të papërshkrueshme, njeriu këtu mund të ndjehet si eksplorator.

 

Ilnisa Agolli, përmes udhëtimit të saj na sjell në fokus historinë e Thethit, qysh nga viti 1281 deri në ditët sot.

 

Cilat janë vendet që duhen parë e shkelur? Si është jetesa e Thethianëve? Ç’ndodh me “Kullën e Ngujimit” dhe si funksiononte ajo katër shekuj më parë si “Kullë mbrojtjeje – e gjithëkujt dhe askujt”?

 

Deri tek Kisha e Thethit, që u kthye në shtëpinë e gjithë malësorëve të luginës.

 

Bujtinat e shumta gjithashtu të krijuara në këtë terren përrallor dhe për të kuptuar në fund:Se përse në asnjë vend të botës nuk mund të jesh kurrë kaq i sigurtë?

Top Channel