Një tjetër figurë e lartë e PD thirret nga Prokuroria

576

Pas djalit të ish-Kryeministrit, Sali Berisha, Prokuroria do të tharrasë për të dëshmuar ish-ministrin e Energjitikës në qeverinë “Berisha”, Genc Ruli.

- PUBLICITET -

Atij do ti kërkohet dëshmi për llogari të hetimit të dosjes “CEZ”.

Ruli pritet të pyetet nesër (e enjte) si person që ka dijeni mbi rrethanat e privatizimit të OSHEE, proces, ku dyshohet të jenë kryer shkelje të rënda.

Hetimi i çështjes “CEZ” nisi pas një kallëzimi të bërë nga ana e Kuvendit të Republikës, bazuar në përfundimet e një Komisioni Hetimor Parlamentar, sipas të cilit shtetit shqiptar i ishin shkaktuar 414 milionë euro dëm.

Prokuroria pushoi hetimin në Shtator 2017, por në 15 Dhjetor Gjykata pranoi ankimin e bërë nga Kuvendi i Republikës dhe juristi Romeo Kara për rihetimin e dosjes.

- PUBLICITET -