Rritja e çmimeve, Edi Rama: Në Gjermani është më keq se këtu, ikni po ua mbajti

Kryeministri Edi Rama tha se rritja e çmimeve në vend është shkaktuar nga pushtimi rus në Ukrainë.

Rama tha se edhe Gjermania po përjeton krizë.

Ai mori shembullin e rritjes së çmimit të vajit, ku tha se atje nuk merr dot sa të duash.

“Flasim për vajin, sot në Gjermani nuk shkon dot supermarket të blesh sa të duash vaj. Shkoni blijeni dhe ma tregoni, është fakt dhe kjo po shtrihet kudo.

Është problem furnizimesh dhe rezervash. Gjermania po përgatit planin për të filluar ndërprerjet e furnizimit me gaz”, tha Rama.

TE TJERA