Centrali fotovolkanik, Rama: Do nisë prodhimi i energjisë në Vaun e Dejës, i pari projekt në rajon

Kryeministri i vendit Edi Rama ka bërë me dije se centrali fotovoltaik i Vaut të Dejës do të fillojë të prodhojë energji elektrike.

 

Rama shkruan në Facebook se ky është i pari porojekt i këtij lloji i realizuar në Shqipëri dhe në rajon.

 

“Korporata Elektroenergjetike Shqiptare do të nis të prodhojë energji elektrike nga centrali fotovoltaik i Vaut të Dejës, i pari projekt i realizuar i këtij lloji në vendin tonë dhe në rajon.

 

Burimet alternative të energjisë nga panelet diellore dhe centralet fotovoltaike lundruese janë një rrugë e re për të krijuar siguri dhe rezerva energjitike”, shkruan kryeministri.

 

 

- Publicitet -

TE TJERA

spot_img