“Më duan 70-90 % e shqiptarëve” Historiania e njohur do të bëhet presidente e Shqipërisë:

Ilir Metës i mbaron mandati si president i Shqipërisë në korrik të këtij viti dhe vendit tonë i duhet një president i ri. Kanë filluar që tani të përmendet kandidaturat e mundshme që janë brenda sferës politike.

 

Por, ka dhe nga ato që janë personazhe jo politike sic është historiania e njohur Elena Kocaqi, e cila gëzon mbështetjen e popullit të paktën në rrjetet sociale për të qenë presidente, por në dorë e ka Parlamenti dhe nuk varet hic nga populli.

 

Vetë historiania ka reaguar përmes një postimi në rrjetet sociale ku falëndëron shqiptarët për mbështetjen që i kanë dhënë, por është e vetëdijshme që këtu cdo gjë e ka në dorë politika.

 

“Të dashur Shqiptar, Kam parë këto ditë në disa media sondazhet popullore për presidentin e ri. Jam shumë e nderuar që në shumicën e tyre kam kryesuar listën e vullnetit popullor, deri dhe në shifrat 70 e 90%. Ju faleminderit nga zemra për besimin dhe vlersimin tuaj. Është nderi dhe përgjegjësia më e madhe e jetës sime, besimi juaj.

 

Si një individ qe jam shkolluar për 30 vjet, edhe me kontributin e taksave të shqiptarëve, kam detyrimin t’i shërbej vendit tim. Si profesore e qeverisjes prej 15 vitesh dhe duke qenë se kam mbaruar studimet shkëlqyer për Histori, Juridik dhe Shkenca Politike në Universitetin e Tiranës me kohë të plot dhe duke qënë se kam dhe një doktoraturë në Marrëdhënie Ndërkombetare, do të vija gjithçka kam në dispozicion të vendit tim dhe te mirës se çdo shqiptari, pa asnjë dallim politik, fetar, krahinore apo status social.

 

Mirëpo deri me sot, unë nuk jam angazhuar politikisht dhe vet politika nuk ka shfrytezuar asgjë nga njohuritë e mija profesionale. Duke qënë eksperte e shtetit dhe qeverisjes, me vjen keq që deri më sot nuk më ështē afruar mundësia të bëj për vendin tim.

- Publicitet -

TE TJERA

spot_img