Duhet të bëjmë shumë kujdes tani… Nuk ndalet skandali me ‘kinder surpise’, helmohen 40 fëmijë

Vazhdon të thellohet skandali me vezët ‘kinder surpise’.

 

 

Më shumë se 60 raste infektimi me salmonela janë gjurmuar te vezët e fëmijëve ‘Kinder Surprise’ teksa një kompani çokollatash ka tërhequr të gjitha produktet në Britani prej frikave shëndetësore, shkruan e përditshmja Metro.co.uk

 

Të gjithë rreth 40 fëmijët e infektuar ishin nën moshën pesë vjeç.

 

Kompania e produkteve të çokollatës ‘Ferrero’ tha se artikujt e tyre po thërriteshin mbrapsht teksa hetimet vijojnë të bëjnë lidhjen e sëmundjes me produktin, njoftonte agjencia vendore e standardeve ushqimore ‘Food Standards Agency’ (FSA).

 

Nuk është raportuar asnjë vdekje nga totalja e 63 rasteve të diktuara, por as nuk ka informacion specifik mbi gjendjen e pacientëve.

 

 

Më herët autoriteti britanik tha se rreth 77% e 57 raportimeve të infektimit ishin nën 5 vjeç, por grupi nuk mund të konfirmonte informacionin kur u kontaktua nga rrjeti Metro.co.uk.

 

Produktet në fjalë ishin vezët 20g ose pakot me tre vezë të tilla, të gjitha me datë skandencë nga 11korrik 2022 deri në tetor 7 2022.

 

 

Ferrero ka tërhequr tashmë produktet që ishin prodhuar në Belgjikë, dhe njerëzit po këshillohen të mos i konsumojnë.

 

Në një deklaratë kompania shpjegonte: ‘Ferrero po bashkëpunon me agjencinë britanike të ushqimit dhe me autoritetet në Irlandë për lidhjen e mundshme me një numër rastesh me salmonela’.

 

“Megjithse asnjë nga produketet tona Kinder nuk ka rezultuar pozitiv me salmonela, dhe nuk kemi marrë ankesa nga klientët, ne po e marrim cështjen shumë seriozisht pasi shëndeti i klientëve është prioriteti ynë”.

 

Ajo shtonte se të gjithë vezët Kinder ishin prodhuar në të njëjtën fabrike, por produktet e tjera Ferrero nuk besohej se ishin prekur nga infektimi.

 

 

Simptomat e salmonelës përfshijnë diarre, dhimbje stomaku, të përziera, të vjella dhe ethe.

 

Megjithse shumica e rasteve shërohen brenda disa ditësh, simptomat mund të paraqiten të rënda dhe mund të kërkojnë shtrim në spital për njerëzit me sistem imunitar të dobët.

 

Tina Potter, e autoritetit britanik shëndetësor tha: “Ne mirëpresim qasjen e prodhuesve Ferrero dhe këshillojmë klientët të mos konsumojnë produktet e listuara në njoftim.”

 

Dr Lesley Larkin, mbikqyrëse e autoritetit, shtoi: ‘Salmonela mund të përhapet nga personi te personi, kështu që të gjithë të prekurit duhet të zbatojnë higjenë të mirë dhe të shmangin prekjen e ushqimit të të tjerëve nëse kanë simptoma”.

- Publicitet -

TE TJERA

spot_img