Ne e bëjmë gjithmonë këtë gjë/ Kjo është arsyeja pse nuk duhet t’i kulloni spaghetti-t në lavaman

Spaghetti është një nga ushqimet më të njohura dhe më të lehta.

 

Megjithatë, shumë njerëz bëjnë një gabim të madh sa herë që gatuajnë spaghetti. Për çfarë bëhet fjalë? I kullojmë në lavaman duke bërë që të largohet uji që kemi zier.

 

Kuzhinierët shpjegojnë se derdhja e ujit nga tenxherja në lavaman për të kulluar ushqimin është një gabim i madh pasi spaghetti gjatë zierjes prodhon vajra që janë veçanërisht të shijshëm dhe mund të jenë shumë të dobishëm nëse duam të bëjmë një salcë shoqëruese.

 

Në fakt, ata pretendojnë se arsyeja pse salcat shpesh nuk lidhen siç duhet është se ne nuk përdorim ujin në të cilin kemi zier makaronat, por shtojmë ujë të thjeshtë nga rubineti.

- Publicitet -

TE TJERA

spot_img