HYRJELAJMESOCIALERekord i ri boteror.Shqipëria kalon e para në botë për numrin e...

Rekord i ri boteror.Shqipëria kalon e para në botë për numrin e…

Kur vjen puna tek rekordet boterore, jemi te sigurt se asnje htet ne bote nuk mund te na e kaloje per nga numri i bareve apo kafeneve qe i gjen kudo, ne cdo lagje,

ne qender te qyteteve, anash rrugeve nderqytetase etj, te cilat qe perej mesit te marsit po qendrojne te mbyllura dhe do te hapen vetem pas dates 18 Maj.

Po ti referohemi te dhenave nga INSTAT Shqiperia shenon nje rritje pre 4% te numrit te tyre ne 2018 krahasuar me nje vit me pare.

Ndersa ne raport me popullsine vendi yne numeron 518 bare per cdo 100 mije banoje gje e cila e ben te kapi rekord ne bote , jo vetem ne Evrope, duke lene pas shume vende te Ballkanit Perendimor.

Ne 2018 numti i aktiviteteve qe ofronin sherbimin e pijeve ne Shqiperi arriti 14776.

Por eshte vene re se te gjitha vendet qe e kane te larte kete numer e lidhin ekonomine e tyre me turizmin.

Ne BE numrim me te larte te bareve e ka Portugalia e cila shenon 427 bare per cdo 100 mije banore.

Dhe 5 vendet qe pasojne Portugaline ne kete renditje jane: Spanja me 392 bare për 100 mijë banorë, Greqia me 343, Kroacia me 240 dhe Italia me 211.

TE TJERA

spot_img