Shkenca shpjegon pse çiftet që pijnë alkool bashkë janë më të lumtur

181

Studiuesit kanë gjetur se sekreti i një lidhje te lumtur dhe të gjatë dashurie është diku ku nuk ua merr mendja. Sipas tyre, studiuesit kanë thënë se çiftet mbi moshën 50 vjeçare kanë deklaruar se martesa e tyre është më e mirë pasi të dy partnerët kanë konsumuar alkool.

 

Nëse njëri nga partnerët ka konsumuar alkool ndërsa tjetri jo, ka dalë në përfundim se ata ishin të pakënaqur me martesën e tyre. Studiuesit kanë intervistuar 4.864 çifte të martuara të cilët kanë qenë bashkë në një mesatare prej 33 vjetësh të cilët janë pyetur se si konsumimi i alkoolit ka ndikuar në lidhjen e tyre.

 

Sipas kësaj, përderisa të dy partnerët kanë konsumuar bashkë alkool ose kur janë dehur së bashku, pavarësisht se sa dhe çfarë kanë konsumar kanë rezultuar më të lumtur. Por diçka që duhet të kihet parasysh është se rezultatet e njejta kanë rezultuar edhe kur asnjëri nga partnerët nuk ka konsumuar alkool.