E dini pse duhet te mbani mace në shtëpi?

196

Ja disa arsye pse duhet t’i mbani:

-Përmirësojnë sistemin kardiovaskular

Një studim 10 vjeçar që ka përfshirë 4 000 amerikanë nga Universiteti i Minesotas ka zbuluar se të zotët e maceve kanë pasur një zbritje deri në 30 % të rrezikut për të humbur nga infarkti.

 

-Zvogëlon rrezikun e sulmit në tru.

-Përmirëson imunitetin.

-Zvogëlon shtypjen e gjakut.

Studimet janë thelluar dhe kanë mbërritur në përgjigjen se edhe fëmijët me autizëm, ndihen më të qetë, kur përkëdhelin një kafshë të tillë.

 

-Macet ulin nivelin e stresit

Studimet tregojnë se njerëzit që kanë një mace në shtëpi janë më të qetë. Ata që mbajnë qen, renditen në vendin e dytë, ndërkohë që më të stresuar janë njerëzit të cilët nuk mbajnë asnjë lloj kafshe. Kafshët shtëpiake na dhurojnë qetësi dhe na bëjnë më të ndjeshëm.