HYRJELAJMEKURIOZITETEKy është sekreti i çuditshëm për të ngrënë më pak

Ky është sekreti i çuditshëm për të ngrënë më pak

Humbja e peshës për ata që i pëlqen ushqimi është padyshim një detyrë e vështirë. Përveç ushtrimeve, kërkohet edhe ushqimi i duhur.

Sidoqoftë, hulumtimet kanë treguar se përveç ushqimit të duhur, ekziston edhe një sekret tjetër, i çuditshëm për të ngrënë më pak. Çfarë është ky?

Kur dikush ha në dritë të dobët, nuk sheh shumë nga ushqimi, si rezultat i së cilës nuk sekretohet pështyma dhe lëngjet gastrike, kështu që ushqimi është më i vështirë për t’u konsumuar.

Sondazhi përfshiu një mostër prej 90 personash, me 50 sy të lidhur dhe 40 jo. Pjesëmarrësve, të cilët nuk kishin ngrënë dy orë para eksperimentit, u kërkua më pas të hanin tre tasa me një sasi të peshuar akullore me qershi, karamel dhe vanilje për 15 minuta.

Ndërsa kalonte kjo kohë, studiuesit peshuan se sa akullore kishte mbetur dhe pyetën pjesëmarrësit se sa mendonin se kishin ngrënë. U zbulua se mesatarisht në grupin e parë nga secili pjesëmarrës ai kishte ngrënë 116 gram, ndërsa në grupin me sytë e lidhur kishin ngrënë rreth 105 gram.

Në thelb, privimi vizual rrit sasinë që ne mendojmë se konsumojmë duke përdorur informacionin në kohë reale sesa kujtimet dhe pritjet.

TE TJERA

spot_img