Deputeti shqiptar bën deklaratën e fortë/ Po nuk iku Meta, të japë dorëheqjen dhe Rama

182

Deputeti i ardhshëm i Kuvendit të Shqipërisë i zgjedhur në 25 prill 2021 i dalë nga qarku i Lezhës, Mark Marku ka thënë se vendimi për shkarkimin e Metës është vendim i rëndë që krijon precedent.

 

I ftuar në “Opinion” ai tha se nëse nuk shk arkohet Meta në Gjykatë, atëherë i bie që të shka rkohet Parlamenti. Sipas Markut, nëse Gjykata Kushtetuese i jep të drejtë Presidentit, atëherë Rama duhet të dorëhiqet.

 

Mark Marku: Është një akt i rëndë që nuk ka ndodhur kurrë më parëveçse në vitin 1921. Sepse përbën precedent. Duhet të bëhej një debat për mënyrën se si e ushtron dhe ka ushtruar ai rolin. Parlamenti është ilegjitim se nuk ka 140 deputetë.

 

Do gjykojë shkarkimin e Metës ndërkohë që nuk është parlament legjitim nga ana formale dhe kohore, sepse është zgjedhur një parlament tjetër. Nëse gjykata kushtetuese nuk e miraton, i bie që Parlamenti e ka shkelur kushtetutën. I bie që të japë dorëheqjen Rama pastaj.