Gazetari ndaj mediave shqiptare: Zgjebsa, më përpara punoj për Serbinë se për ju!

Gazetari Idro Seferi ka lëshuar një lumë kritikash ndaj mediave shqiptare, duke i akuzuar si jo korrekte dhe joprofesionale.

Me anë të një postimi në rrjetet sociale, gazetari bën me dije se ka vendosur të mos raportojë më për mediat shqiptare dhe se do të punojë për Serbinë për arsye se mediat shqiptare nuk janë korrekte në pagesë.

“Mungesa e korrektësisë dhe e gazetarisë së lirë dhe banale dhe shumë kot në çfare niveli keni ra me nuk do t’u bëjë shërbime derisa të mos mesoheni që gazetaria është punë”- shkruan gazetari ndër të tjera.

Postimi i gazetarit:

Te dashur kolege,Pra sic mund ta keni kuptuar ne mediat shqip kam vendosur qe te mos raportoj me per arsye mungese korrektesie, mungese vlerash dhe trajtimesh profesionale.

Meqe sot i kisha 3 raste dhe po e ndjej nje lloj hidherimi nga ana e kolegeve se pse nuk dua te raportoj pa pagese nga Serbia apo te dal ne cfaredo forme pervec kur une jam interviste, ju lutem mos me kontaktoni me.

Mungesa e korrektesise dhe e gazetarise se lire dhe banale dhe shume kot ne cfare niveli keni ra me nuk do tu beje sherbime derisa te mos mesoheni qe gazetaria eshte pune. Ndoshta ju duket juve normal dhe une gjithmone nisem prej idese se Orëellit qe “derrave te ri iu duket normale gjendja ne ferme pasi nuk e mbajne mend gjendjen e me parshme”.

Por, mos e teproni pasi nuk kam asnje pike respekti me per punen e asnje media qe punon ne kete forme dhe jeni te lire te me shpallni ckado. Nese eshte puna per patriotizem Vucici edhe Serbia ju lodh krejteve prej Gjilanit edhe deri ne Gjirokaster pasi i ka mbi 10 korrespondent ne Kosove, mijera euro neper portale edhe ka portal “gjysem” shteterore ne Kosove.

Ata qe munden me me thirre e dine vet kush jane. Mesonu me u sill, me respektu kohen dhe eksperiencen e tjetrit, mos me folni me cinizma edhe mos u beni zdrala ose ne gjuhe letrare zgjebsa. Pra, vendimi eshte perfundimtar edhe ma perpara dal serbisht se per juve. Nese sju pelqen fuck off.

TE TJERA