Hapja e “21 Janarit” tmerron Berishën, shet ekspertët e IT për zhdukjen e serverit të kamerave

333

Hapja e dosjeve të bujshme javët e fundit duket se kanë tmerruar ish-kryeministrin Sali Berisha.

Menjëherë pas shpalljes “non grata” të tij u rihapën “21 Janari” dhe “Gërdeci” dhe po jepen sinjale se SHBA nuk do ndalet vetëm me ndalim të hyrjes në territorin saj.

Dje Berisha ishte në “Zonë e Lirë” dhe u pyet nga Arjan Çani se hapja e dosjeve të bujshme mund të jetë një sinjal se vendimi i DASH do pasohet me hetime.

Ai i përmendi vrasjet e 21 Janarit 2011 dhe zhdukjen e serverit të kamerave, prova kyçe e ngjarjes. Por ai i shiti ekspertët e IT. Duke thënë se ai s’kishte punë me serverat duke bërë me përgjegjësi specialistë e teknologjisë që merreshin me kamerat e Kryeministrisë.

“Serveri është përgjegjësi e atyre që ruajnë Kryeministrinë. S’kanë lidhje me Kryeministrin dhe Sekretarin e Përgjithshëm. Ata thirrën shefin e IT dhe doli i pafajshëm”, tha ai.