Rriten vjedhjet te pjesët e makinave, hajdutët “zbulojnë” metalin 20 herë më të shtrenjtë se ari

708

Hajdutët kanë gjetur “thembrën e Akilit” sa i përket vjedhjes së pjesëve në automjete.

- PUBLICITET -

Një metal i gjetur në tubin e shkarkimit të tymrave tek makinat me sa duket vlen 20 herë më shumë se ari.

Kjo ka shkaktuar një rritje të vjedhjeve të makinave në të gjithë Britaninë e Madhe.

Mediat vendase raportojnë se bëhet fjalë për elementin metalik Rodium është i cili është përdorur në katalitin e makinë dhe është vlerësuar në rreth £ 20,000, sipas The Sun .

Ndërkohë që vlente vetëm 750 £ në 2014, por metali ka pësuar rritje në vlerë në vitet e fundit.

Ekziston edhe një metal tjetër që gjendet në konvertuesit katalitikë – Palladium – i cili vlen 1,688 për ons.

Do të thotë që Rodiumi dhe Palladiumi kanë vlerë më shumë se ari, i cili është 1,230 an për ons.

- PUBLICITET -