Studime kanë treguar se meshkujt piqen më vonë se femrat.

Por, mund të kemi njohur meshkuj shumë të rinj në moshë, por që kanë qenë të pjekur, por edhe nga ata që janë në moshë dhe janë të ngjashëm me fëmijët në mendimet dhe veprimet e tyre.

Pjekuria nuk është gjithmonë e lidhur me moshën, por ka studime që tregojnë moshën mesatare se kur piqen në të vërtetë meshkujt.

Sipas një studimi të Nickelodeon, thuhet se meshkujt arrijnë “të piqen” rreth moshës 43 vjeçare, kurse femrat mesatarisht në moshën 32 vjeçare. Kjo është një diferencë tepër e madhe midis të dyja gjinive, plot 11 vite.

Po ashtu, studimi ka treguar se afërsisht 8 nga 10 femra kanë pranuar se bashkëshortët e tyre pavarësisht se janë në një moshë të rritur, prapë nuk kanë treguar maturi në veprimet e tyre.

Ndërkohë nga ana tjetër meshkujt shprehen se janë shumë të zgjuar dhe të matur, por studimi nuk e tregoi këtë.