Një nënë dhe tre fëmijët e saj janë nxjerrë të gjallë pas më shumë se 18 orësh nën gërmadhat e tërmetit që një ditë më parë g oditi Izmirin në Turqi.

 

“Ne jemi të kënaqur kur dëgjojmë se po ndodhin mrekulli si rezultat i punës së zellshme nga ekipet e shpëtimit,” i tha Kryetari i Bashkisë Tunc Soyer.

 

Deri tani mediat në Turqi raportojnë për 26 vik tima dhe mbi 800 të pl agosur.

 

Tërmeti i magnitudës 6.9 ballë shkat ërroi të paktën 20 ndërtesa në Izmir, duke shkaktuar pa nik në qytet.

 

Presidenti turk Rexhep Taip Erdogan, duke folur në një fjalim televiziv, tha se 885 njerëz janë pla gosur, 15 prej tyre në mënyrë kr itike.

 

Sot operacionet e kërkimit kishin përfunduar në tetë ndërtesa dhe po vazhdonin në nëntë të tjera, thanë zyrtarët.