Nusret Mumiq nga Zhivnica në Bosnje Hercegovinë është p ensionuar në moshë 60 vjeçare. Mirëpo kur është bë gati të kalojë në qetësi ditët si pensionist, mjekët i kanë diagnostifikuar cirozë në mushkëritë e zeza.

 

 

Në fillim ka shpresuar se sëmundja nuk është aq e rrezikshme, por më vonë është treguar se shpëtimi i vetëm për të mund të jetë transplantimi.

 

Nusreti ka tre djem, por siç kanë treguar an alizat, asnjëri nuk ka mundur të jetë donator i një pjesë të m ushkërisë për babin. Në këtë situatë, ndihmw ka ardhur nga reja e tij, Almira Mumiq, Bashkëshortja e djalit më të madh Nusmirit, ka vendosur të dhurojë një pjesë të mushkërisë së saj të zezë për të ja shpëtuar vjehrrit jetën.

 

Operacioni është kryer me s ukses dhe Nusreti është sh ëruar, kurse edhe Almira ka kaluar pa probleme.