Policia e shtetit shqiptar dhe ajo Italiane kane rritur baskepunimin me njera tjetren per te fuqizuar edhe me shume marredheniet ligjzbatuese mes te dyja paleve dhe vendeve.

Keshtu Marreveshja mes Italise dhe Shqiperise do t`u mundesoje oficereve te Policise Shqiptare qe te studiojne ne Itali per studime pas universitare po ne forme specializimi.

Zv.drejtori i Policisë Italiane Vitorio Rizzi, theksoi se mes dy forcave të Policisë ekziston një bashkëpunim shumë i fortë. Madje ai e ilustroi këtë bashkëpunim përmes zbulimit të një episodi se si nisi ideja e operacionit për lirimin e vogëlushit Alvin Berisha.