HYRJELAJMEHISTORIDikur udhëtonin me avion nga Korça në Tiranë..

Dikur udhëtonin me avion nga Korça në Tiranë..

Duket interesante dhe e pabesueshme por ja që me të vërtetë në vitin 1937 në Shqipëri nga Korça për Tiranë është shkuar me avion.

 

Në vitin 1937, në Shqipëri operonte një kompani italiane fluturimi që quhej “Ala Littoria S.A.” Kompania kryente fluturimet Korçë-Tiranë dhe anasjelltas.

 

Bileta në foto tregon se pasagjerja e regjistruar quhej Adelina Kosturi nga Korça dhe ajo shkonte për në Tiranë.

 

Bileta dëshmon se në atë kohë, pasaporta shqipare ishte e njohur nga shumë shtete dhe se me të mund të lëvizje lirshëm, pa patur nevojë për vizë.

 

TE TJERA

spot_img