Ujvara e Selcës në Kelemend, një bukuri e rrallë natyrore

Fshati Selcë shtrihet në lartësinë 353-1100 m mbi nivelin e detit.

Ky fshat ndodhet 8 km në veri të qendrës së komunës Kelmend.

 

Selca është fshati i bukurive të fshehur dhe fsheh bukuri të shumta jo vetëm natyrore.

 

Në Selcë gjendet kanioni më i madh i Kelmendit, ujvara më e bukur, shumë shpella për t’u eksploruar, shtigje malore interesante, peizazhe shumë të bukura për t’u fotografuar, vende historike, shtëpi me arkitekturë të veçantë, punime artizanale të veçanta të lëkurës, drurit, gurit etj.

 

Thuhet se emri i këtij fshati është trashëguar nga një paraardhës i banorëve që quhej Seli.

TE TJERA