Lëngu i bamjes kundër diabetit, kolesterolit dhe sëmundjeve të veshkave

197

Në mjekësinë popullore, lëngu i bamjes dhe vetë kjo perime konsiderohet jetësore kun dër një sërë sëm undjesh. Ky lëng është veçanërisht efikas në trajtimin e dia betit, koles terolit të lartë dhe sëm undjeve të veshk ave. Kjo perime e veçantë ofron mijëra përfitime shëndetësore. Sipas të dhënave të AgroWeb.org, një gotë me lëngun e bamjes ofron 2 gramë proteinë, 21 miligramë vitaminë C, 80 mikrogramë folat, 3 gramë fibër, 7.6 gramë karbohidrate.

 

Mënyrat e konsumit të bamjes janë të larmishme. Bamja mund të skuqet, zih et, kavër diset por edhe të bëhet turshi. PËRFITIMET SHËNDETËSORE QË OFRON BAMJA: Nëse konsumoni bamje rregullisht mund të mbani koleste rolin në nivele të shëndetshme, tregojnë te dhënat e AgroWeb.org. Bamja ka aftësinë të ulë nivelin e sheqerit në tr up. Bamja ul nivelin e glukozës që merret nëpërmjet ushqimit dhe ndikon në shëndetin e sistemit tretës.

 

Fibra që gjendet tek bamja ndi hmon në lëvizjen e zorrëve dhe paran dalon fry rjet, konstipa cionin por edhe diar enë. Bamja nd ihmon në zbutjen e simp tomave të azmës dhe fu qizon sistemin imunitar me vitaminë C dhe antioksi dantë. Bamja është shumë e do bishme në parand alimin e sëm undjeve të ve shkave. Lexoni më poshtë nga AgroWeb.org, rekom andimet për përdorimin e ujit të bajmeve.

 

SI TË PËRGATISNI LËNGUN E BAMJES DHE TË ULNI NIVELIN E SHEQERIT NË G JAK. PËRBËRËSIT:4 bamje të freskëta të lara,Një filxhan çaji me ujë. PËRGATITJA: Hiqni majën dhe bishtin e bamjeve, pastrojini me kujdes dhe vendosini ato në ujë ne një enë. Mbajini bamjet në ujë për gjithë natën. Shumica e ushqyesve të bamjes të cilët gjenden tek lëkura dhe farat do të përthithet nga uji.

 

Lëngun pijeni në mëngjes me stomak bosh, pothuajse 30 minuta përpara se të hani vaktin e parë të ditës. Pijeni këtë lëng çdo ditë për një javë dhe do të vëreni përmirësimet në shëndetin tuaj. Përgatiteni çdo darkë në mënyrë që të merrni të gjitha vlerat.

 

Këtë kurë mund ta përsërisni një herë në muaj.burimi. AgroWeb.org