Kánábisi dhe Edi Rama një e të pandarë…!

185

Kjo është historia e Kryeministrit që sa vjet ka në qeveri është e lidhur ngushtë me kánábisin, drógën e krímín!

Skema e tij për kánábizimin e vendit forcoi krímín e organizuar, ndërkohë për fat të keq bëri víktima të rinjtë duke e përhapur fenomenin kudo pa asnjë kontroll!

Po sot çfarë e detyron të hapi përsëri këtë çështje në sytë e shqiptarëve? Kujt po ia përcjell këtë mesazh?! Prokurorëve apo gjykatësve, për të mos guxuar të ndëshkojnë trafikantët dhe më saktë ish-ministrat e tij të lidhur drejtpërdrejtë me këtë çështje?

A po iu thotë të rinjve që varfërinë dhe papunësinë që shkaktoi ta luftojnë me kánábis?

A po i thotë familjeve shqiptare mos u shqetësoni nëse i shihni fëmijët tuaj të rënë pre e kánábisit dhe drógës?

Jo! Nuk ka familje shqiptare që e pranon këtë! Nuk ka mësues që e pranon këtë! Nuk ka besimtar dhe institucione të besimit që mund ta pranojnë një çmenduri të tillë!

Nuk mund të ketë aspiratë europiane që bashkohet me Rama Kánábisin! Nuk do ketë në këtë vend të bekuar gra e nëna që nuk do e mallkojnë njeriun që ka në mendje drógën, kánábisin, papunësinë e varfërinë për të mbajtur të nënshtruar këtë popull duke ia blerë votën përmes trafikantëve dhe krímit!

Jo! E ardhmja nuk është e tij, por është e të rinjve, të rejave dhe e të gjithë njerëzve të ndershëm, të cilët duhet të marrin në dorë fatet e vendit për të ndëshkuar nesër këdo, që synoi marrjen peng të të ardhmes së tyre! /Nga Greta BARDELI, nënkryetare e PD Shkodër/