Plas sherri në studio, gazetari përplaset me Bylykbashin: T’ju vijë turp, e keni mbushur Parlamentin me tregtarë dhe budallenj

153

Gjatë diskutimeve për Reformën Zgjedhore në emisionin “Open”, u zhvillua një debat mes ish- deputetit Bylykbashi dhe gazetarit Mentor Kikia, ku ky i fundit shpërtheu në akuza të forta. Sipas Kikias, Parlamenti është mbushur me budallenj dhe tashmë jemi bërë gazi i botës

Kikia: Ky sistem zgjedhor i kanë dhënë mundësi të futen në parlament: biznesmenë, matrapazë, tregtarë. Ky sistem zgjedhor kërkon kandidatë me para.

Bylykbashi: Jo, nuk është e vërtetë. Ky sistem kërkon shumë më pak para se të gjitha sistemet e tjera.

Kikia: Parlamenti sot është i mbushur me budallenj. T’ju vijë turp. Kemi një parlament që jemi bërë gazi i botës.

Ata budallenjtë janë në parlament falë jush. Ju i keni future në lista. Deputeti duhet votuar nga populli.

Bylykbashi: Nuk e blen askush kandidaturën, siç thoni ju Kikia. Kur nuk kishte vend në parlament, ne u larguam.

Kikia: Ata që ju zëvendësuan janë në parlament nga listat tuaja. Keni vendosur në listat për deputet persona që as kryetarë lagjesh nuk dalin.