Gjermania le pa fjale te gjithe : Ja cila eshte data qe ajo ka vendosur per t’iu kthyer normalitetit

311

Gjermania ka hartuar plane për ta përfunduar izo.limin pas 19 prillit, raporton Reuters. Gjermania ka hartuar një listë me masa, përfshirë obligueshmërinë për të vënë maska, limitet në tubime dhe gjurmimin e shpejtë të zinxhirit të te prekurve.

Me këto masa, zyrtarët mendojnë se jeta mund t’i rikthehet normalitetit dhe izo.limi të përfundojë gjatë këtij muaji.

Propozimet, të përfshira në një draft dokument të përpiluar në Ministrinë e Punëve të Brendshme, të cilën e ka parë Reuters, thonë se masat e ndërmarra do të jenë të mjaftueshme që të mbahet numri i njerëzve që preken nga një person nën 1, edhe pasi jeta të kthehet gradualisht në normalitet.

Që ky plan të jetësohet, mekanizmat duhet të arrijnë të regjistrojnë më shumë se 80 për qind të njerëzve me të cilët një person i prekur ka pasur kontakt në 24 orët e fundit tij pasi është diagn. ostikuar.

Me këto masa, parashihet që të rihapen shkollat dhe do të fillojnë “të relaksohen” kontrollimet strikte në kufij,