‘Shqipëria, kazan plehrash i lëndëve helmuese’, media italiane: Të paktën 15 porosi kanë ardhur

187

Një sasi me lëndë të rrezikshme u sekuestrua në një traget që vinte nga Italia në Vlorë. Mbetjet janë hel muese.

Pas dhënies së këtij lajmi një qytetar shkroi pranë redakisë së JOQ Albania dhe tha se Edi Rama është miku i Zamir Kormuzit, biznesmenit që i sillte këto mbetje në Shqipëri.

Në bordin e anijes që u ndalua kishte asbesti dhe substanca të tjera të dëmshme.

Lidhur me këtë ngjarje kanë reaguar edhe mediat italiane. Sipas tyre nuk është hera e parë që një ngarkesë e tillë ka ardhur në Shqipëri.

Gazeta italiane ‘Corriere del Mezzogiorno’ shkruan se të paktën kanë ardhur edhe 15 porosi të tilla në Shqipëri. Të gjitha janë nisur nga Italia.

Po ashtu nga kjo media është raportuar se në lidhje me këtë ngjarje të paktën 6 persona u arrestuan. Ata janë të gjithë shqiptarë dhe shkruhet se në pranga kanë rënë dhe pronarët.