Disa shenja qe tregojne se telefoni juaj mund te jete infektuar nga ndonjë virus

317

Nëse smartphone juaj po funksionon pak ngadalë, atëherë mund të ketë rënë viktimë e hakerave, sipas ekspertëve në internet.

Pastaj, performanca e dobët mund të tregojë rrugën tuaj drejt detajeve tuaja bankare. Zbulimi u bë nga zhurmat e sigurisë gjatë intervistave ekskluzive me The Sun.

“Malëare”, është një lloj softueri i krijuar qëllimisht për të dëmtuar një kompjuter ose smartphone.

“Shenjat se telefoni juaj mund të jetë infektuar, përfshijnë telefonin që funksionon i ngadaltë, bateria harxhohet shpejt ose sjellje të tjera të çrregullta siç janë reklamat e papritura të shfaqura.”

Javvad, një ekspert në “KnoëBe4”, i cili ofron kurse trajnimi për sigurinë në internet

“Gjëja më e mirë për shumicën e përdoruesve do të ishte riinstalimi nga e para,” tha ai.

Britania po përjeton një shpërthim në raste mashtrimesh, nga mashtrimet e phishing-it në email deri tek vjedhjet e identitetit.

Malëare është një rrugë e njohur përmes së cilës hakerat nxjerrin para të fituara nga njerëzit.

Ato mund të instalohen në telefonin tuaj kur klikoni në një reklamë të panjohur dhe se “Malëare” gjithashtu mund ta bëjë atë në pajisjen tuaj duke vendosur një kërkesë në Google Play ose App Store.

Tregues të tjerë që mund të tregojnë këtë gjendje janë: Mungesa e ajrit, veçanërisht nëse ndodh me përpjekje që personi ndryshe mund t’i rezistojë pa vështirësi.

Dhimbje në epigastrium, ose në pjesën e sipërme të barkut, e vendosur në hapësirën midis brinjëve. Kjo dhimbje në gjoks shpesh identifikohet me dhimbje në stomak.

Lodhje e rëndë, e cila ndodh në rrethana kur nuk duhet të lodheni shumë. Mund të shfaqen edhe marramendje, marramendje dhe zbehje e butë, si dhe ndryshime të papritura të temperaturës së trupit.

Burrat janë në rrezik më të madh se gratë dhe deri në pesë herë të moshuarit janë gjithashtu në rrezik, diabetikët, pacientët në fazën perioperative, para ose pas disa operacioneve jo kardiake, si dhe pacientët që i nënshtrohen një trajtimi intensiv për shkak të sëmundje të tjera.