Paralajmërimi/ Po vjen i ftohti polar! Ja çfarë pritet të ndodhë në muajin dhjetor

532

Një valë e ftohtë e masave ajrore polare do të godasë Evropën në fillim të dhjetorit, sipas parashikimeve më të fundit meteorologjike.

Ajo është shkaktuar nga një ngrohje e papritur stratosferike që shtyn ajrin e ftohtë nga Poli i Veriut më tej në jug drejt Evropës dhe madje mund të arrijë në pjesë të Afrikës së Veriut.

Kjo ngrohje e papritur e stratosferës rreth Siberisë gjithashtu mund të destabilizojë potencialisht të ashtuquajturën vorbull polare, një fenomen që mban ajrin e ftohtë afër Rrethit Arktik.