E habitshme “Lahuta e Malsisë” e shkruar nga Migjeni apo Kadare? Studentët e Filologjikut çudisin me përgjigjet e tyre

395

Pak ditë pas përfundimit të eventit më të rëndësishëm të Librit në Shqipëri , Panairit “Tirana 2019”, të rinjtë shqiptarë duket se kanë shkuar vetëm për të bërë foto, sepse për letërsinë nuk ia “thonë” fare.

PUBLICITET

 

Studentët e fakultetit të Historisë dhe Filologjisë nuk e dinë kush e ka shkruar Lahutën e Malcisë, duke aluduar mes Kadarësë dhe Migjenit.

 

Kamera e emisionit “Vizioni i Pasdites” në Vizion Plus shkoi pranë Fakultetit të Historisë dhe Filologjisë, ku pyeti disa nga studentet nëse lexojnë dhe iu ka bërë një rreng, për të kuptuar sa i njohin ata, autorët e huaj apo shqiptarë si dhe titujt e tilbrave. Përgjigja e tyre do t’ju lërë pa fjalë.

 

Disa nga përgjigjet e studentëve:

Gazetari: Po librin “Lahuta e Malcis” nga Kadare e lexuat këtë vit në panair?

Studentja: Këtë vit në panair jo, e kam lexuar që në shkoll të mesme kështu që jo

Gazetari: Po “ Lahuta e Malcis” nga Kadareja është shkruar apo?

Studentja: Nuk është shkruar nga Kadareja, më duket është shkruar nga Migjeni

Gazetari: Këtë “Lahutën e Malcis” të Kadaresë e ke lexuar?

Studenti: Po e kam lexuar dhe pse nuk është autori im i preferuar

Për më tepër ndiqni videon.

 

PUBLICITET