HYRJELAJMEKULTURËBetimi që bëri Papa Françesku kur ishte 12 vjeçar

Betimi që bëri Papa Françesku kur ishte 12 vjeçar

Papa Françesku konsiderohet si një prej figurave më të përfolura në botë. Si lider i Kishës Katolike, ai për besimtarët e kësaj feje është definicioni i urtësisë e perfeksionizmit.

Shumica prej nesh e njohim Papën si njeriu që shtrëngon duart me të tjerët e bekon njerëzit në publik, por ekzistojnë disa gjëra rreth tij që nuk i dijmë.

Papa Françesku adhuron tango. Në orët e vallëzimit e ka njoftuar të dashurën e tij të atëhershme. Por pastaj e ka ndjerë thirrjen religjioze. Kur ka pasur 12 vjet, simpatisë së tij të parë gjoja i ka thënë: Nëse nuk martohem me ty, do të bëhem prift.

Papa flet 8 gjuhë: Spanjollisht, italisht, latinisht, anglisht, gjermanisht, gjuhën ukrainase, franceze dhe portugeze.Për momentin, ai është shtetas i tre vendeve të ndryshme: Argjentinës, Italisë dhe Vatikanit. / KultPlus.com

TE TJERA

spot_img