Sa ‘D’ janë në këtë foto? Askush s’e qëllon me të paren

314

Sot të gjithë po i përdorim komjuterët dhe telefonët tonë të mençur për shumë orë të tëra. Është e rëndësishme që ne ta mbajmë mendjen tonë aktive dhe jo gjithmonë të mbështetemi në teknologjinë për të bërë të gjithë punën, prandaj

- PUBLICITET -

puzzles si kjo janë të rëndësishme. Për të mbajtur qelizat e trurit të funksionojnë siç duhet, zakonisht përpiqem të plotësoj një fjalëkryq rregullisht. Mendoj se është e rëndësishme që ta mbaj mendjen aktive. Mund të jetë një lehtësues i stresit për t’u përqëndruar në diçka tjetër përveç punës për një ndryshim. Shikoni enigmën më poshtë dhe mos harroni: shumica e njerëzve e kanë gabim.

 

10 sekonda është gjithçka që keni

 

Disa iluzione optike me të vërtetë mund të jenë interesante, si dhe argëtim. Kjo sfidë (më poshtë) është pak më e lehtë! Me sa duket, megjithatë, njerëzit e marrin këtë test gabim në përpjekjen e tyre të parë. Detyra është që të kuptoj se sa shkronja D ju mund të shihni në imazh. Karakteret e ngjashme të dy shkronjave janë ato që e bëjnë të vështirë në pamje të parë! Për ta bërë atë më të ndërlikuar,

ju keni vetëm 10 sekonda për t’u përgjigjur! Sa D shihni? Pra, mbani në mend sa D keni gjetur në 10 sekonda. Më poshtë është përgjigja e saktë. Përgjigja e saktë është 10 Shumica e njerëzve nuk e kanë gjetur në përpjekjen e parë.

- PUBLICITET -