Google mbush sot 21 vjeç dhe e feston me një doodle që risjell versionin fillestar të tij me një model të vjetër kompjuteri dhe homepage që ka logon e parë të motorit të kërkimit.

 

Pikërisht në këtë ditë, më 27 shtator 1998 Mountain View e zgjodhi si ditën e ditëlindjes së saj.

 

Dy themeluesit e shoqërisë, Sergey brin dhe Larry Page u bënë bashkë që në 1997, teksa të dy studionin në universitetin e Stanfrod në kaliforni, dhe regjistruar domain-in google.com, më 4 shtator të atij viti. Shoqëria Google Inc. u themelua një vit më vonë. Emri Google vjen nga një lojë fjalësh e lidhur me fjalën “googol”, e perdorur në matematikë për të treguar 1 e ndejkur nga njëqind zero. Që në fund të 1998 Google u nominua si motori më i mirë i kërkimit nga revista “PC Magazine”.

 

Sot Google është motori i kërkimit më popullor në botë sa i ka dhënë jetë neologjizmit “kërko në google” dhe jo “kërko në internet”. Gjithashtu është një nga shoqëritë më të mëdha të internetit në botë.