Historia e bujshme e dy motrave shqiptare që notuan 12 orë për t’i shpëtuar regjimit të Enver Hoxhës

678

Regjimi diktatorial i vendosur në Shqipëri nga Enver Hoxha ka qenë një ndër re.gjimet më të egra, që ka njohur historia botërore. Gjatë këtij regjimi shumë persona të pafajshëm humbën jetën edhe sepse nuk kishin as më të voglin faj.

E disa u arratisën nga vendi i tyre për t’i shpëtuar regjimit të Hoxhës. E tillë është edhe historia e dy motrave , të cilat u arratisën. Ato notuan për 12 orë vetëm e vetëm që të largoheshin nga vendi.

Sot Zamira dhe Isabela Islami janë dy qytetare amerikane. Bashkë me to ishte edhe vëllai i tyre Klementi. Në gushtin e vitit 1984 ata u nisën nga Ksamili për në Korfuz. I vëllai i tyre humbi dhe nuk dihet se ku është, as sot.

Kurse dy motrat shpëtuan vetëm sepse pranë tyre kaloi një jaht italian. Në atë vit arratisja e e guximshme e Zamirës dhe Isabelës bëri bujë në shumë media ndërkombëtare.