HYRJELAJMEBOTAVendi ku burrat ngacmohen sek sualisht më shumë se gratë

Vendi ku burrat ngacmohen sek sualisht më shumë se gratë

Një studim i “BBC” në botën arabe arriti një rezultat të papritur në Irak, ku u zbulua se burrat përballeshin me nivele alarmante të dh unës s eksuale.

Një sondazh i “BBC News” zbuloi se burrat në dy prej vendeve arabe, Tunizia dhe Iraku përballeshin me më shumë nga cmime s eksuale verbale dhe fizike, sesa gratë.

Në Tunizi diferenca ishte e vogël, vetëm 1%, por në Irak 39% e burrave thanë se kishin përjetuar ng acmime se ksuale verbale, krahasuar me 33% të grave. Shumë irakianë gjithashtu raportuan se kishin përjetuar dhu në në familje.

Këto janë rezultate befasuese, duke marrë parasysh gjendjen e rëndë të të drejtave të grave në vend; neni 41 i kodit penal Irakian madje thotë se nuk është e paligjshme që burri ta dhu nojë gruan e tij.

Por Kathrin Thomas, një bashkëpunëtore në Barometrin Arab, rrjeti i kërkimit që bëri studimin, paralajmëron se gratë që përjetojnë ngac mime se ksuale mund të preferojnë të heshtin.

“Nëse do të den oncoja dhunën në Irak, policia ka të ngjarë të më shohë jo si vik timë, por si provokatore dhe madje mund të më fuste në bur g. Të flasësh për një temë të ndjeshme, siç është ngac mimi apo dhu na, vjen me disa pasoja,” thotë ajo. (Tema)

TE TJERA

spot_img