Ndahet nga jeta gazetarja shqiptare

270

Ka ndërruar jetë gazetarja dhe poetja e njohur nga Kosova, Burbuqe Rushiti.

Ajo ka punuar disa vjet në ish Radio Televizionin e Prishtinës, në Redaksinë e Kulturës, ndërsa më pas ishte korrespodente e disa mediave në Turqi përfshirë edhe televizionin NTV.

Burbuqe Rushiti është autore e disa përmbledhjeve me poezi, ndërsa është marrë edhe me përkthime në prozë dhe në poezi, si dhe me kritikë letrare, raporton Express.

Varrimi i Burbuqe Rushitit bëhet në varrezat e qytetit në Prishtinë.