Kur dy njerëz janë bërë për njëri-tjetrin, dashuria gjithmonë do t’i afrojë

215

Nuk është kurrë e lehtë të përballesh me një marrëdhënien, veçanërisht kur mendoni se personi tjetër është partneri juaj, se jeni bërë të qëndroni me të. Mund të lindë një ndjenjë dëshpërimi, sikur të keni humbur një thesar të çmuar që kurrë nuk mund të zëvendësohet. Megjithatë, një gjë për t’u mbajtur mend është se, nëse ju dhe personi tjetër jeni bërë për njëri-tjetrin, dashuria dhe universi do ta gjejnë gjithmonë një mënyrë për t’ju ribashkuar në rrugët tuaja.

 

Asnjë takim që kemi në jetë nuk është rastësor, të gjithë njerëzit që vijnë në rrugën tonë kanë një mision për të përmbushur, dhe nëse ndiheni se keni gjetur shpirtin binjak, personi që ju bën t’ju rrahë zemra, t’ju dridhen duart, ta dini se është me të vërtetë njeriu juaj, dhe asgjë nuk mund t’ju mbajë larg. Kur e gjejmë personin me të cilin duhet të qëndrojmë përjetë, duket se dhe jetët tona kalojnë nga një moment në tjetrin.

 

Jemi më të lumtur, një ndjenjë e re zgjohet në shpirtrat tanë, ata ringjallen dhe gëzohen për mundësinë e një fillimi më të lumtur. Megjithatë, edhe ky gëzim mund të vijë gjithashtu. Jeta mund t’i vendosë gjërat në mënyrën që nuk i presim. I gjithë gëzimi dhe klima e dashurisë, e lumturisë, mund të hyjnë në një kontekst me realitetin dhe nganjëherë të shkaktojnë atë që gjithmonë përpiqemi të shmangim: humbja e personit që mendojmë se do të qëndrojë përgjithmonë me ne.

 

Për sa mund të jetë e dhimbshme, megjithatë, kjo vetëm për pjesën tjetër të jetës sonë, aq më pak nuk do ta shohim përsëri personin tjetër. Kur kemi një lidhje shumë të fortë me dikë, gjërat gjithnjë ushqehen për të komplotuar bashkimin tonë. Asgjë nuk mund të na ndajë, edhe nëse do të duhen muaj apo edhe vite, do të takohemi përsëri. Jemi të destinuar për njëri-tjetrin.

 

Humbja e përkohshme e personit tonë sigurisht që nuk është e kotë, e ka një kuptim. Ndoshta të dy kanë nevojë për të jetuar gjëra të caktuara, por ato nuk janë të gatshme për të ndarë pjesën tjetër të jetës së bashku; mund të keni nevojë të mësoni para se të ndani udhëtimin e jetës me një person tjetër. Ka shumë arsye të mundshme, por gjithmonë mbani në zemër se e gjithë jeta e vendosur në rrugën tonë është për rritjen tonë, për të mirën tonë.

 

Ndonjëherë distanca na ndihmon të kuptojmë dhe vlerësojmë dashurinë e tjetrit. Na bën më mirënjohës të njohim dashurinë e vërtetë, dhe na bën të kuptojmë se sa të lumtur na bën.

 

Duhet vetëm ta kuptoni, nuk do ta humbni kurrë shpirtin tuaj binjak, do të ndiqni vetëm shtigje të ndryshme, por do të arrini në fund ta gjeni veten gjithmonë së bashku, sepse kështu duhet të jetë. Asgjë nuk mund ta thyejë lidhjen që ekziston midis dy njerëzve që janë bërë për të qëndruar së bashku. Kjo është nga ato dashuri që ia vlen gjithmonë të presësh.