Adi Krasta: Turp të keni ambasadorë!

275

Kthesa qe ambasafori Borchardt beri, ishte në fakt e turpshme.Turp, po ashtu duhet te kishte ambasadori me i dobët i Shteteve të Bashkuara në Shqiperi, Donald Lu. Njëanshmeria dhe lojrat e tij me shqipen e çalë bënë që statusquoja e kerkuar prej tij dhe zonjës Vllahutin të rezultonin me një qeverisje të devijuar.

Per publikun shqiptar beri jo pak pershtypje shprehja “Shame on you”, qe shqiperohet ‘te te vije turp’ e qe u shkrua me shkrim dore ne murin e hyrjes se shkalles, ne ndertesen ku jeton ambasadori i OSBE, Borchardt. Pse nje grup te rinjsh i thane ambasadorit: “turp te kesh”?

Menjehere pas kesaj deklarate te rendesishme thene publikisht dhe ne kohen e duhur, ambasadori u detyrua ta pergenjeshtroje deklaraten e tij, gjithashtu publikisht duke i dhene nje leje indirekte blerjes se votave, dhe marredhenies te pandeshkuar me njerez te dyshimte nga ana e qeverisjes se shqiperise.

Kthesa qe ambasafori Borchardt beri, ishte në fakt e turpshme. Terheqja e tij me bisht nder shale dhe burracakeria për të luftuar për logjiken e thjeshte dhe interesat e popullit, dhe jo te pushtetit meritonte nje pergjigje gjitheaq publike. Turp, po ashtu duhet te kishte ambasadori me i dobët i Shteteve të Bashkuara në Shqiperi, Donald Lu. Njëanshmeria dhe lojrat e tij me shqipen e çalë bënë që statusquoja e kerkuar prej tij dhe zonjës Vllahutin të rezultonin me një qeverisje të devijuar.

Kush hulumton shqipen do të duhej te kuptonte se ‘te kesh turp’ i thuhet nje njeriu pasi ka kryer një gjest te shëmtuar dhe nuk tregon asnje shenje pendimi ose analize.

Ju informojme se Lista e te turperuarve ne vendin tonë mbetet ende e gjate.