Këndoni që të reduktoni stresin

400

Këndoni për të lehtësuar ankthin, reduktoni stresin dhe të keni humor të mirë. Është shkenca që e thotë dhe jo një princeshë Disney, që shfaqet gjithmonë duke kënduar.

Nga një studim i universitetit të Frankfurtit, e publikuar në revistën Journal of Behavioral Medicine, thuhet se këndimi redukton prodhimin e kortizolit, hormonit të stresit që ul humorin dhe mbrojtjen imunitare.
Acerbic është armiku i serretoninës, hormoni antagonist që na sjell humrorin e mirë.

Edhe universiteti i Gotenburgut në Zvicër ka arritur në përfundimin që kënga redukton stresin dhe favorizon përqendrimin, pra produktivitetin, falë prodhimit të endorfinës dhe oksitocinës që do të stimulonte.

Këndoni në dush, në shi, në koncerte e pub-e, karaoke, bashkë me të tjerët, në makinë, teksa hani apo edhe pse mund tju duket çmenduri edhe në mes të njerëzve.