Uji i detit shëron këto 16 sëm.undje! Do të mbeteni vërtetë me gojën hapur…!

709

Deti është një burim përfitimi shëndetësor. Parandalon dhe lu.fton shumë sëmu.ndje. Muajt e verës janë ato që lejojnë secilin prej nesh të rimarrë energjinë e humbur gjatë vitit. Shëtitjet në breg, zhytet në ujë rinovojnë qelizat dhe i bëjnë ato të kthehen në humor të mirë.

Deti është një kurë e vërtetë për më shumë se 16 sëm.undje.

Sjell përfitime dhe lehtësime në rrugët e frymëmarrjes si:

Alergjitë respiratore

Sinusin

Astmën

Rikuperimin nga ftohjet dhe sëmu.ndjet e tjera të frymëmarrjes

Problemet e shkaktuara nga pirja e duhanit

Ndikimet nga agjentë kimikë

Përmirëson dëmtimet dhe dhim.bjet e kockave si:

Zhvendosjet

Shtrembërimet

Thyerjet

Artrozën

Dhi.mbjet

Osteoporozën

Spondilozën

Sëmun.djet reumatike

Deti, zvogëlohen alergjitë e lëkurës si:

Psoriasis

Ekzemën

Pezmatimin e lëkurës

Puçrrat në fytyrë

Falë detit, përmirësohen sëm.undjet e anemisë, sëmu.ndjet gjinekologjike, hipotiroidizmi dhe limfatizmi. Vlen të theksohet se, deti gjithashtu ndihmon në luft.ën kundër depresionit.

Falë ujit të detit:

Lirohet trakti respirator.

Për këtë arsye, mjeku ua këshillon këtë atyre që vuajnë nga forma astmatike. Për fëmijët që kanë infeksion të bajameve dhe sëmuren shpesh. Është mirë të bësh shëtitje të gjata buzë ujit.

Ajri i detit përmban një sasi të kripërave minerale të tilla si natrium, magnez, klorid, jod, kalcium, kalium, bromin dhe silic.

Përfitojnë mushkëritë dhe përmirëson frymëmarrjen.

Përmirëson metabolizmin dhe forcon sistemin imunitar.

Zvogëlohet ruajtja e ujit.

Uji i detit përmban një përqendrim të kripërave minerale. Lëngjet e tepërta eliminohen përmes lëkurës, urinës dhe osmozës. Kjo bën që këmbët të duken në mënyrë të shkëlqyer.

Eliminoni kilet e tepërta.

Në periudhën e plazhit, trupi duket i thatë dhe, edhe pse hani më shumë, humbni peshë. Kjo ndodh sepse metabolizmi funksionon mirë.

Përmirësohet sistemi i qarkullimit të gja.kut.

Presionii ujit në trup, temperatura dhe lëvizja e ujit, bëjnë që qarkullimi i gja.kut të jetë më i mirë.

Përmirëson tonifikimin e muskujve.

Noti është një ilaç për të gjithë trupin. Relakson muskujt tuaj, duke hequr stresin. Shpërndan kontraktimet e grumbulluara. Përmirëson lëvizjen në nyjet e bllokuara.