Shqipëria në vitin 1891 e parë nga fotografi francez

622

Pamje të Dalmacisë, Malit të Zi, Shqipërisë dhe Korfuzit, 1891, kështu titullohet albumi fotografik të fotografit të njohur francez Pierre de Gigord.

Ai kishte realizuar rreth 6 000 imazhe fotografike në të gjithë Perandorinë Osmane, duke përfshirë edhe Shqipërinë.

Fotografitë e rralla janë realizuar në veri të Shqipërisë, në qytetet Shkodër, Podgoricë dhe në Ulqin