8 Gjëra që Vetëm një Baba Mund t’ia Mësojë Djalit të Tij

Edhe pse disa mendojnë se nënat luajnë rolin më të rëndësishëm në jetën dhe edukimin e një fëmije, ka gjëra që një baba me siguri do t’i bëjë më mirë. Sidomos kur bëhet fjalë për një djalë.

Thjesht mendoni: Së pari, djali është nën mbikëqyrjen e mësueseve të kopshteve dhe pastaj shkon në një shkollë ku gratë përbëjnë 90% të mësuesve. Fëmija është vazhdimisht në shoqëri me femrat dhe i mungon edukimi mashkullor.

Ne vendosëm t’ju tregojmë për 8 gjëra që vetëm një baba mund t’i japë fëmijës së tij.

1. Shpjegojini se sa e rëndësishme është të dish si të fitosh dhe si të humbasësh

Përveç miqve, cili është shoku më i mirë për një fëmijë në konkurse dhe lojëra të ndryshme? Babi, natyrisht.

Ky është një trajnim i mirë për cilësitë mashkullore. Nëpërmjet këtyre lojërave, fëmija do të ndiejë shijen e fitores dhe do të kuptojë se sa përpjekje duhen për ta arritur atë.

Dhe për babanë, lojëra të tilla do të jenë një mundësi e shkëlqyer për t’i shpjeguar djalit të tij se humbjet janë të pashmangshme. Nëse ju bini, ju duhet të ngriheni dhe të vazhdoni e të vazhdoni, dhe nuk ka asgjë të turpshme tek një dështim.

2. Mësojini qëndrimin e duhur ndaj një femre
Një nënë gjithashtu mund t’ia tregojë djalit të saj se si ta trajtojë një grua, por vetëm babai do të jetë në gjendje t’i tregojë të gjitha këto nëpërmjet shembullit të tij. Do të jetë mirë nëse djali i tij mëson prej tij të gjitha llojet e gjërave të rëndësishme për femrat.

Jo nga miqtë, jo nga interneti, por nga babai – kjo është e rëndësishme. Merreni djalin tuaj me ju për të blerë lule për nënën. Shko në dyqan së bashku dhe me mirësjellje bisedoni me arkëtaren në mënyrë që fëmija të mos ngurrojë të komunikojë me gratë e panjohura. Kjo eshte.

3. Bëni një bisedë si burri me burrin për dashurinë
Kjo pikë vijon nga të mëparshmet. Lëreni djalin tuaj të mësojëpër këtë ndjenjë të fuqishme nga bisedat mashkullore me zemër, kur të vijë koha.

Për një adoleshent, do të jetë një dhuratë e vlefshme nëse babai i tij i tregon atij për dashurinë e tij të parë dhe takimet e para dhe se ai nuk duhet të nxitojë sepse është më mirë të presë për vajzën e duhur që do të krijojë një shkëndijë në shpirtin e tij.

Biseda të tilla do të jenë jashtëzakonisht të dobishme për besimin reciprok.

4. Mësojini atij se si të luftojë

Një baba është i vetmi që mund ta mësojë si duhet djalin e tij për të qenë i fortë, për t’u ngritur vete dhe për atë që është e drejtë. Ai mund ta mësojë atë për të zbuluar kur vlen të bëhet zhurmë në mënyrë që shkelësi të mos afrohet dhe kur është më e arsyeshme të mos i kushtoni vëmendje provokimeve dhe të largoheni me qetësi.

Ai duhet t’i shpjegojë djalit të tij dhe të tregojë me shembullin e tij se mirësia nuk është dobësi.

5. Ndihmojeni të gjejë pikëpamjen e tij rreth botës
Ju as që keni nevojë të bëni ndonjë gjë të veçantë këtu. Vetëm të jeni aty nga momenti në moment dhe të bisedoni me të. Fëmija duhet të kuptojë se nuk është vetëm mami me kërkesat dhe pritjet e saj, por gjithashtu edhe një person tjetër me një qasje tjetër.

Natyrisht, kur bëhet fjalë për edukim, prindërit duhet të jenë në të njëjtën anë. Por në aspektin e pikëpamjeve të botës, filozofia e tyre mund të jetë shumë e ndryshme. Dhe kjo është absolutisht normale. Me ndihmën e babait, fëmija do të shohë se ka disa pikëpamje për të njëjtën dukuri, duke mësuar të analizojë dhe formojë pikëpamjen e vet për gjërat.

6. Pasurojeni eksperiencën e fëmijës me ndjesi të reja

Gjithçka fillon kur ai është ende një fëmijë. Megjithatë, edhe si një 6-muajsh ai mund të ndiejë dallimin midis manifestimeve femërore dhe mashkullore të dashurisë. Ndryshe nga nënat përkëdhelëse dhe tepër të kujdesshme, baballarët preferojnë lojëra aktive me një “karakter mashkullor”, të tilla si hedhja.

Mamatë zakonisht i shikojnë këto lojëra si të frikshme, por fëmija merr një bollëk të ndjenjave vizuale, dëgjimore dhe të prekjes dhe një eksperiencë të re në lidhje me vendndodhjen e tyre hapësinore.

Mësojini atij rrengjet mashkullore
Ka gjëra të tilla që bëjnë meshkujt që duken si magji për shumicën e grave – për shembull, ndezja e një zjarri, puna me çekan, riparimi i një makine.

Edhe nëse fëmija juaj është 100% “urban”, nuk ka dyshim se aftësia për të filluar një zjarr do të jetë në dispozicion për të në të ardhmen – të paktën për ndezjen e një skarë.

Në çdo kompani, aftësitë e përshkruara më sipër do të shtojnë 100 pikë në reputacionin e djalit tuaj.

Ndihmojeni atë të zotërojë detyrat shtëpiake
Sigurisht, kjo ka të bëjë me lidhjen e një kravate, rruajtjen dhe hekurosjen e këmishave të tij. Edhe pse tani përgjigja për çdo pyetje mund të gjendet në internet, duhet ta pranojmë se do të jetë shumë më mirë nëse ai e mëson këtë nga babai i tij.

Dhe po, është babai dhe askush tjetër që mund t’i tregojë djalit të tij që meshkujt gjithashtu mund të gatuajnë.

Epo, të paktën sa të mos vdes.ë nga uria.

Shperndaje ketë postim:

spot_imgspot_img

- PUBLICITET -

Aktualitet

Te tjera
LAJME

Kalaja e Shkodrës, më shumë vizitorë se Butrinti

Viti i fundit rezultoi të jetë një periudhë shumë...

Dy shenjat e horoskopit që do t’i kthejnë gjërat ashtu siç duan ata

Me Hënën te Peshqit dita fillon e qetë dhe...