SHKODËR, ORGANIZOHET PANAIRI I ZOGJVE

566

Është viti dytë radhazi që ne Shkoder, eshte organizuar panairi i zogjve. Te apasionuarit e rritjes se zogjve ne kafaz kane patur mundesi qe ti promovojne ato nepermjet ketij panairi.

 

 

Panairi mori spunto nga idea e federata e ornitolohgeve dega Shkoder, te cilet synojne qe kete kultivim ta perhapin sa me shume.

 

 

Në panair u ekzpozuan 800 shpendë rracave të ndryshme janë ekspozuar këtë të shtune në Shkodër, ku merrte pjesë edhe kryetraj e bashkisë Voltana Ademi e cila shpërndau edhe certifikata vlerësimi për kultivuesit e zogjve

 

 

Panaire te tilla sipas vete kultuvuesve te zogjve ne kafaz jane te domosdoshme, pasi promovojne vlerat qe kane.

 

 

Ndersa kane marre pjese edhe fermere te ardhur nga Mali i zi, Kosova dhe shqiptare qe jetojne ne Itali. Panairi zgjoi interes te shumte.