Një orë rrugë për një gjilpërë

418

Ndërtesa që dikur ishte qendra shëndetësore e lagjes “1 Maji” në Kuçovë është shndërruar në një tualet publik.

 

Banorët thonë se jo vetëm tek ish-ambulanca, por edhe në shërbime të tjera bazë nuk shohin investime prej 30 vjetësh.

 

Dikur pjesë e ish-komunës Perondi, lagjja “1 Maji” i është bashkangjitur Bashkisë Kuçovë. As reforma territoriale nuk e ka ndryshuar gjendjen. Banorët ende kërkojnë rrugë, ujë, ambulancë, kanalizime dhe kopësht për fëmijë.

 

Banorët që sot janë pjesë e lagjes më të madhe në Kuçovë shprehen se duhen mbi një orë e gjysmë rrugë që të shkojnë në spitalin e Kuçovës për një vizitë, ndërsa fëmijët u duhet të ecin në këmbë në dimër e verë për të shkuar

 

në shkollë apo kopsht. Shtëpitë funksionojnë ende me gropa septike dhe pavarësisht se ngrenë zërin prej kohësh, banorët thonë se i dëgjojnë vetëm mediat, por jo institucionet.

Top Channel

 

Lexo edhe:   Debati/Bejtja-Pezës: Ti mund të thuash edhe që Fevziu ka flokë, po s’ka…