OBJEKT I MISTERSHËM NË VENDVARRIMIN E SKENDERBEUT

592

Nje objekt misterioz eshte zbuluar 2.43 m poshte dyshemese se navates se katedrales mesjetare te Shen Nikollit ne Lezhe.

 

Sipas Pergjegjesit te trashegimise Kulurore Paulin Zefi,ne baze te te dhenave qe ruhen ne Raportin e germimit te A.M.H.Lezhe, u realizua eksplorimi i dyshemese se katedrales mesjetare te Shen Nikollit, dhe u zbulua ky mister, por qe prej 38 u mbyll ne menyre misterioze.

Sipas Zefit pervec keij objeki misterioz ndodhen edhe 3 themele te mbivendosura. Zefi thote se duhet qe e gjithe shtresa e Memorialit te Skenderbeut te jete e hapur ne menyre qe te dale ne pah e gjithe historia qe fshihet.

Zefi tha se do hartojne nje projekt qe do I dergohet Ministrise se Kultures dhe Kryeministrit, ne te kunder do i drejtohen donatoreve per financim.

Rihapja e ketij objeti misterioz u be pas 38 vitesh, gjate kryerjes se punimeve qe po behen per restaurimin e plote e Vendvarrimit te Heroit tone Kombetar Gjergj Kastriotit Skenderbeut.

 

Sidoqofte, edhe nese ky objekt pas analizave laboratorike me C14 do te rezultoje si nje objekt antik iliro-romak; a do te na sherbente si nje atraksion me teper dhe si nje vlere e shtuar e Trashegimise tone Kulturore Kombetare!?

 

/STAR PLUS/